26 Ιουλ 2015

Το μεγάλο στοίχημα που μπορεί ν’ αλλάξει τον Πογκμπά

Δεν μπορούμε να μπούμε στο μυαλό του Πολ Πογκμπά ώστε να ξέρουμε τι θέλει να κάνει στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η λογική λέει πως ο μόλις 22χρονος Γάλλος κάποια στιγμή θα θελήσει να γυρίσει σελίδα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο ίδιος βέβαια με κάθε ευκαιρία δηλώνει πως είναι χαρούμενος στο Τορίνο. Η αλήθεια είναι πως πολλοί από εμάς περίμεναν να φύγει πέρσι. Ήταν τόση η φημολογία περί μεταγραφής του, που είχαμε πιστέψει π0ως θα την κάνει. Φέτος, από αλλού το περιμέναμε (ίσως πάλι από τον Πογκμπά, και από αλλού μας ήρθε. Από τον Βιντάλ.

Αν στην αποχώρηση του Χιλιανού προστεθεί και αυτή του Αντρέα Πίρλο, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι ιδιαίτερη για τον Πογκμπά. Ο Γάλλος ξέρει καλά πως μπορεί να γίνει φέτος το πρώτο βιολί στην νέα Γιουβέντους.

Ο Πογκμπά, στην τρίτη του χρονιά στο Τορίνο, γνωρίζει πως φέτος θα πέσουν περισσότερα βάρη στην πλάτη του και περισσότερα μάτια πάνω του. Μαζί με τον Μαρκίσιο θα είναι οι «παλιοί» του κέντρου της ομάδας, θα είναι αυτοί που καλούνται όχι μόνο να μάθουν στους νέους αλλά να οδηγήσουν και την Γιούβε σε παιχνίδι ανάπτυξης.

Στα τρία του χρόνια με τον μπιανκονέρο φανέλα, ο Γάλλος έχει συνολικά 129 συμμετοχές και έχει κάνει 24 γκολ. Την σεζόν 2012-13 είχε 37 συμμετοχές με 5 γκολ. Τη σεζόν 2013-14, 51 συμμετοχές με 9 γκολ ενώ πέρσι 41 συμμετοχές με 10 γκολ.    

Οι τιφόζι τον λατρεύουν, η ομάδα του δείχνει εμπιστοσύνη, ο ίδιος έχει ικανότητες. Το ιδανικό τρίπτυχο για μια επιτυχία. Επειδή όμως καμία επιτυχία δε γίνεται στα λόγια αλλά μέσα από πράξεις, ο Πογκμπά θα πρέπει να ωριμάσει ακόμη περισσότερο.

Στην πρώτη του χρονιά στο Τορίνο, έδειχνε πως κάποιες φορές είχε το μυαλό του πάνω από το κεφάλι του. Νέος και φιλόδοξος, τότε, έστρωσε με τον Κόντε να του κάνει από τα -«σωστά»- καψόνια που κάνουν οι προπονητές ώστε να μη χάσουν τον έλεγχο. Η δεύτερη χρονιά του ήταν καλύτερη από την πρώτη (με τις περισσότερες συμμετοχές) ενώ και η περσινή δεν ήταν κακή (σημείωσε μάλιστα τα περισσότερα γκολ).

Καμία από τις τρεις χρονιές δεν έβγαλε μάτια, όπως λέμε. Αγωνιζόταν στην σκιά μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών προσωπικοτήτων και ακόμη μάθαινε. Τώρα, με αρκετά εφόδια και μπόλικη εμπειρία, καλείται να κάνει το επόμενο βήμα του. Μεγάλο στοίχημα για τον Πολ Πογκμπά η φετινή χρονιά. Και μπορεί να το κερδίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου