23 Ιαν 2016

Συγκριτική ανάλυση για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ο Μοράτα σε παίκτη-κλειδί

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν μόνο καλό δεν ήταν για τον Αλβαρο Μοράτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να στρώσει το πράγμα από εδώ και πέρα.

Ο Ισπανός φορ ήταν θεωρητικά ο πρώτος επιθετικός της Γιουβέντους όταν άρχιζε η σεζόν αλλά τώρα έχει καταλήξει αναπληρωματικός και αν συνεχίσει έτσι θα μείνει 4η επιλογή, πίσω και από τον Σιμόνε Τζάτζα.

Στο Bleacher Report, πάντως, διαβάσαμε μια ωραία ανάλυση για τον Μοράτα και για το πώς μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για τους μπιανκονέρι στο δεύτερο μισό της σεζόν. Παρά το γεγονός ότι προς το παρόν έχει μόνο 3 γκολ στη σεζόν, με τα δύο να είναι στο Champions League και μόλις ένα στο πρωτάθλημα. Αυτό κόντρα στην Μπολόνια στις 4 Οκτωβρίου, όταν και σκόραρε για τελευταία φορά...

Κι όμως, οι αριθμοί δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Οχι ότι αυτοί, οι αριθμοί δηλαδή, λένε πάντα την αλήθεια αλλά στην προκειμένη περίπτωση δείχνουν ότι ο Ισπανός βελτιώνεται συνολικά ως ποδοσφαιριστής, ψάχνοντας το γκολ που θα τον ξεμπλοκάρει.

Πέρυσι, άλλωστε, δεν ήταν και πολύ καλύτερα τα πράγματα αυτή την στιγμή καθώς στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα ο Μοράτα είχε πετύχει μόνο ένα γκολ περισσότερο σε σχέση με φέτος (4).



Από εκεί και πέρα, στο σχετικό θέμα για τον Αλβαρο τονίζεται ότι με ποσοστό 53% (ενώ πέρυσι είχε 50%) είναι ο επιθετικός της Γιούβε με την καλύτερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα σουτ εντός εστίας. Δεύτερος είναι ο Ντιμπάλα με 49%, τρίτος ο Μάντζουκιτς με 45% και τέταρτος ο Τζάτζα με 42%. Βελτίωση παρουσιάζει το παιχνίδι του Αλβαρο και σε ό,τι αφορά τις σωστές πάσες καθώς από το περσινό 75% έχει πάει φέτος στο 80% ενώ σε κάθε παιχνίδι δίνει κατά μέσο όρο 13,7 πάσες, σε σχέση με τις 13 που έδινε πέρυσι.

Στο αφιέρωμα του Bleacher Report γίνεται αναφορά στο δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει μόνο το γνωστό ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και αυτό της Λίβερπουλ, με την Γιουβέντους όμως να μην σκέφτεται το ενδεχόμενο παραχώρησης του, όπως επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Μπέπε Μαρότα που φιλοξενούνται στο σχετικό θέμα.

«Δεν έχουμε να σκεφτούμε τίποτα γιατί πιστεύουμε στον Αλβαρο και δεν συνηθίζουμε να πουλάμε τους καλύτερους μας παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου